Інтернет магазин "Пасічник"
 

Мед на перший погляд

Мед який у нас в продажу - зрілий та має рівномірний колір (відтінок) і залежить від виду меду, витриманий потрібну кількість часу та кількість вологи приведена до норми, що забезпечує якісне зберігання меду та з часом кристалізується.

Кристалізоваий мед

Екологічний продукт вищого гатунку мед, що добре зберігається при кімнатних температурах та зберігає властивості але переходить у кристалічний вид із зміною густини.
Кристалізування проходить природнє виділення кристаликів глюкози, а плодовий цукор огортає їх або утворює зверху рідкий шар (що свідчить про незрілість екомеду). Досить часто, через випарування вологи, кристалізація починається у верхній частині меду, збільшується перенасиченість, що й викликає кристалізацію глюкози. Кристали глюкози набагато важчі від самого меду, тому вони повільно опускаються на дно й протягом нетривалого часу відбувається повна кристалізація.
Зернистість
Розрізняють, грубозернистий, дрібнозернистий та салоподібний мед. Початкові кристалики можливо знайти навіть у свіжо-викачаному меді. Вони утворюються одразу як тільки бджоли приносять мед у рамку (для заготовлення). Початкові кристалики утворюються при дозріванні (висушувані) медку та під час зберігання. Кристалики глюкози потрапляють до меду з квіткового нектару, який у спекотну та посушливу погоду втрачає вологу та згущується.
Не зрілий мед - мед зібраний природним способом бджолами із місткістю поживних та корисних елементів та не витриманий (не висушений) достатньо часу у вулику. Такий мед містить більше вологи через яку він може псуватися - загравати. В подальшому проблемно буде зберігати.
Саме через це, важливо підібрати час викачки меду, щоб отримати добрий результат який би був придатний для зберігання цілющого нектару.
Коли мед втрачає корисні речовини...

Не раджу нагрівати чи додавати мед до гарячого напою - він втрачає більшість корисних елементів, та при впливі температур більших 40 оС  відбувається розкладання речовин, що призводить до синтезу токсичної речовини оксиметилфурфурол.
Отже із початком зимнього періоду, якщо у продажі знайдено рідкий мед, то це свідчить про те що це підробка або він перегрітий та може принести шкоду організму.
Як найдовше тримати рідкий мед ?  
Кристалізація залежить від вологи та температури, різкі температурні коливання також прискорюють процес. Найшвидше процес проходить біля 13°С, якщо температура відрізняється в будь-яку сторону то згущення уповільнюється. При температурі біля 30°С мед припиняє кристалізування, а близько 40°С закристалізований мед починає повертатися до рідкого стану.

Натуральний мед зберігається в рідкому стані до вересня-листопада, після чого він сам закристалізовується, але при цьому не втрачає своїх лікувальних властивостей. У такому стані мед набуває світлішого забарвлення.

У 100 грамах меду міститься:
304 ккал тисячу двісті сімдесят дві кДж

Вода - 17.10 грам
Білки - 0.3 грам
Жири - 0 грам
Вуглеводи - 82.4 g
Рибофлавін B2 - 0.038 мг
Ніацин B3 - 0.121 мг
Пантотенова кислота B5 - 0.068 мг
Піридоксин B6 - 0.024 мг
Фолацин B9 - 2 мкг
Аскорбінова кислота вітамін С - 0.5 мг
Кальцій - 6 мг
Залізо - 0.42 мг
Магній - 2 мг
Фосфор - 4 мг
Калій - 52 мг
Натрій - 4 мг
Цинк - 0.22 мг
Дослідження підтверджують

Лабораторні дослідження доводять, що в цьому продукті міститься понад 100 корисних елементів цінних для організму людини, вживаючи мед - це крок до здорового вашого організму. У ньому знаходиться багато поживних речовин (глюкози, фруктози), легко і швидко засвоюється організмом людини, розвантажуючи таким чином печінку. В давнину цей продукт вживали перед змаганнями або в перервах між ними, для швидкого відновлення енергії та сил.
Смакота та користь

Різні види меду позитивно впливають на нерви і систему в цілому також ефективно для того щоб діти швидко засипали потрібно погодувати їх медом або стравою із медом. Лікарі радять включати в раціон мед замість цукру. Корисно та поживно вживати з молочними продуктами. Необхідно здоровим і хворим молодим людям та у віці. Людям, що  перенесли травми та захворювання, операції також для підтримки імунної системи. Рідко, але буває, що немовлятам проблемно перетравлювати сахарозу, проте мед сприймають легко. Навіть фруктозу, яка міститься в ньому, перетравлюється краще, ніж жіноче молоко. У людей, які вживають мед, налагоджується травлення, збільшується мозкова активність, підвищується апетит, діти в ранньому віці краще розвиваються, збільшуються темпи зростання.  Навіть дуже смакує із прохолодними компотами, чаєм, киселем, кашами так і свіжими овочами, тертими яблуками, морквою, фруктами.
Позитивний вплив меду

Мед, покращує роботу серця, від гіпертонічної хвороби, допомагає від стенокардії, радять при серцево-судинних захворюваннях, при туберкульозі, при виснажені організму,
як проти застудний засіб,
від гострих респіраторних захворюваннях,
від запалення верхніх дихальних шляхів, ефективне лікування від захворювань нервової системи, при гастритах та виразкових захворюваннях шлунку, при варикозному розширені вен - корисні медові компреси, смачно, позитивний вплив на печінку та шкіру.
КОНТАКТИ

Phone:  +38(067) 590 75 32
Email:   pasichnuk.sale@gmail.com
Adres:   Житомирська обл., Андрушівський район, с. Гальчин
Надіслати лист
Copyright © 2015 all rights reserved. Powered by koszzkc@gmail.com